2019-11-30 12:05:18• hírek • Szatmár.ro

Tanulmányi kiránduláson az Avram Iancu Általános Iskola diákjai

November 25-én és 26-án az Avram Iancu Általános Iskola tanulói és tanáraik, Molnár Renáta Tímea és Király Kinga részt vettek Nyíregyházán, az „Együtt testvérként a Bárczi Sulival” projekt keretében megvalósuló találkozón. A kétnapos kirándulásról Molnár Renáta Tímea beszámolóját közöljük.

"A partneriskolák bemutatása egy rövid előadással kezdődött a kollégium nappali szobájában, ezt követte Móricz Zsigmond „Hét krajcár” című novellájának bemutatása és egy rendhagyó irodalomóra. Este a gyerekek nagy örömére moziba mentünk, a nyíregyházi Cinema Cityben a Jégvarázs 2 című animációs filmet néztük meg. A szórakoztató film után pedig városnézés következett. 
 

A második nap is nagyon eseménydús volt, egy szatmári körúton vettünk részt. Az első állomás a híres nagyari Luby Kastély múzeuma volt. Itt különböző szórakoztató tevékenységeken vettünk részt: volt kincskeresés, történelmi és irodalmi vetélkedők, egy különleges pálmafa kert látogatás, majd Petőfi életéről néztünk meg egy érdekes dokumentumfilmet. Később Szatmárcsekére folytattuk utunkat, ahol a Kopjafás temetőben, a Kölcsey emlékműnél a himnusz eléneklése, koszorúzás és versek szavalása következett. Utolsó állomásunk Tiszacsécse volt: itt megtekintettük a Móricz-emlékházat, ahol egy falubeli lakos a Móricz családról mesélt a gyerekeknek. Az érdekes programok után búcsúzkodás következett. Iskolánk tanulói nagyon jól érezték magukat, rengetek új élménnyel és információval  gazdagodtak, és nagyon várják az esetleges újra találkozást a nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola tanáraival és diákjaival."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: